Читај ми!

Кристина Бијелић и Љиљана Стошић Марковић

Уметнички сигнали из Торонта

Кристина Бијелић је српска музичарка и соло певачица из Торонта, Канада. Завршила је школу за виолину, а потом и студије музикологије на Универзитету Торонто. Мастер студије завршила је у Валенсији, у Шпанији. Наступала је на бројним сценама у Канади, САД и европским земљама. Иако је још млада, спада у оне активисте наше заједнице на северноамеричком континенту који неуморно чувају српску баштину, културу и обичаје. Члан је управе Српске националне академије Канаде, задужена за музичке активности. Рођена је у Торонту где је поред редовног школовања беспрекорно научила српски језик и наступала на многим приредбама српске заједнице у Онтарију.

Љиљана Стошић Марковић је српска књижевница, глумица и руководилац Српског позоришта у Торонту. Рођена је у Београду, а више од четврт века са породицом живи у Канади. Објавила је три књиге поезије и прозе, а радови су јој изабрани у многе антологије. Поред пословних обавеза, врши функцију директора у Српском позоришту Торонто, најстаријем српском театру у Канади, који је основао Гојко Роглић. Била је врсна атлетичарка и освајала медаље на многим такмичењима. Добитница је вредних награда и признања, а последња част учињена јој је доделом Златне значке КПЗ Србије прошле године.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво