О Карлосу Фуентесу

У емисији говоримо о мексичком писцу Карлосу Фуентесу. Ових дана објављен је његов велики роман „Године с Лауром Дијас”.

Приповедајући о Лаури Дијас, сведоку националних и интернационалних догађаја који су обележили XX век, Карлос Фуентес кроз интимни живот једне жене испуњен страстима, препрекама, предрасудама, љубављу, радошћу и болу, на путу ка освајању слободе, приповеда личну породичну сагу која се одвија у Халапи, Веракрусу, у главном граду Мексика, Детроиту и Лос Анђелесу.
Карлос Фуентес (1928‒2012) један је од стубова латиноамеричког „бума". Написао је више од седамдесет романа, међу којима се издвајају: „Смрт Артемија Круса", „Терра Ностра", „Закопано огледало", „Стари Гринго" ... Добио је бројна књижевна признања, међу којима су Национална награда за књижевност, „Принц од Астурије", „Сервантес", Награда Шпанске краљевске академије. Гост емисије је преводилац Бојана Ковачевић Петровић.

У емисији Читач разговарамо и са позоришном редитељком и визуелном уметницом Дином Радоман, која привлачи пажњу својим дизајном издања књига Трећег трга.

Емисију уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво