Јутарњи викенд програм

Последњи пробој логораша из Јасеновца

Централне теме емисије Нови дан су Априлски помен невино пострадалим жртвама усташког геноцида уочи 80 година од формирања НДХ, 10. априла 1941. године који је одржан у петак у 11 часова код Небојшине куле, у недељи када се обележава 80. година од нацистичког бомбардовања 6. априла 2021. као и јеврејска комеморација Јом Хашоа која се одржава 8. априла. Априлски помен невино пострадалим жртвама усташког геноцида одржан је под покровитељством Удружења логораша Јасеновца, кровне организације ветерана СУБНОР и Заједнице удружења жртава Другог светског рата.

Друга централна тема емисије је представљање књиге: „Врачев шегрт", доајена истраживачког новинарства Маре Кнежевић Керн, објављене у издању Просвете из Београда у којој су објављени чланци које је Мара Кнежевић Керн објављивала у недељнику Печат од 2008. до 2017. године. Мара Кнежевић Керн је ауторка која је непоколебиво међу првима у Србији предузела истрагу Новог глобалног поретка, износећи у недељнику Печат увиде од кључног значаја за опстанак човечанства, покретанувши сталну колумну: „Зелене стране", коју је ауторка замислила и реализовала као простор за декодирање централних праваца научно-технолошког тоталитаризма који је пулсирао у ритму потпуног укидања слободе медија, поробљавања институција и прогонима бораца за истину у свету.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво