Ускрс-радост заједништва

Гости су отац Александар Нинковић, магистар библијске теологије, свештеник Београдске надбискупије и проф. др Растко Јовић, Православни богословски факултет Универзитета у Београду.

Хришћанство је, пре свега, објава Христовог Васкрсења у овом свету. Свет је лежао у тами, а онда је дошао Он и рекао: „Смрти више нема" ! „Радујте се, мир с вама", говорио је својим ученицима Христос. Свети апостол Павле, у Првој посланици Коринћанима говори: „Ако Христос није васкрснуо, узалуд је онда наша проповед и вера". Исус Христос, Онај који је „смрћу уништио смрт. Не кажемо да је смрт уништио Васкрсењем, него, управо-смрћу". Хришћани Западног обреда данас прослављају Ускрс, док ће хришћани Источног обреда Васкрс прославити 2. маја.

Поводом данашњег великог хришћанског празника Ускрснућа Господа Исуса Христа, у студију су два хришћанска теолога, један католички, други православни: отац Александар Нинковић, магистар библијске теологије, свештеник Београдске надбискупије и проф. др Растко Јовић, Православни богословски факултет Универзитета у Београду и током разговора чућемо шта нас то као хришћане зближава а шта удаљава, јер, ако верујемо да је Христос васкрсао колико су битне разлике између нас хришћана, а говорићемо о изазовима савременог света, проблемима са којима се суочавамо и суочаваћемо се у годинама пред нама.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво