Читај ми!

Зафир Хаџиманов

У знак сећања на Зафира Хаџиманова, кантаутора, песника и глумца који је недавно преминуо, емитујемо разговор вођен у емисији Клуб 2 јуна прошле године.

Зафир Хаџиманов рођен је 1943. године у Кавадарцима, у Македонији. Познати глумац, певач и композитор завршио је гимназију и музичку школу у Скопљу, где је је почео да се бави музиком и позориштем. Факултет драмских уметности у Београду завршио је 1967. године. Док је студирао, наступао је као певач забавне мизике.

Наступао је и на музичким фестивалима. На фестивалу у Опатији 1965. освојио је прво место са песмом Зашто долазиш само с кишом. Четири године касније, на истом фестивалу извео је познати евергрин Био је мај. Као певач, наступао је и у иностранству, посебно у Совјетском Савезу. Паралелно је снимао и телевизијске шоу-програме.

Упоредо са певачком, радио је и на глумачкој каријери. Зафир Хаџиманов је, између осталих, играо у филмовима Нож Жике Митровића и Македонска крвава свадба Трајчета Попова. Наступао је и на многим позоришним сценама, а имао је прилику да игра и у Форум театру у Бостону.

О боемском животу, шансонама, романсама, џезу и поп песмама, о књигама, љубавима, искушењима и о томе како кроз живот ићи са ‒ осмехом, Зафир Хаџиманов говорио је у емисији Клуб 2...

Аутор емисије: Урош Миловановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво