Читај ми!

Енес Халиловић и Звонка Газивода

Гости Гутенберговог одговора су Енес Халиловић и Звонка Газивода.

Роман „Људи без гробова" Енеса Халиловића обележио је прошлогодишњу књижевну продукцију, стекавши за кратко време широку читалачку публику, друго издање и награду „Златни сунцокрет." Био је и у најужем избору за Нинову награду за роман године, а тренутно је и у конкуренцији за признање „Душан Васиљев". Како на интересовање читалаца и пажњу стручне јавности гледа сам писац, Енес Халиловић, издваја ли овај свој роман у односу на остале романе и друга књижевна остварења, неке су од тема о којима говори за Гутенбергов одговор.

Звонка Газивода је својим романескним првенцем такође привукла интересовање и читалаца и критичара. Њен „Хостел Калифорнија" је у ужим изборима за књижевна признања, између осталих и за поменуто „Душан Васиљев". Звонка за наше слушаоце открива зашто се одлучила на то да након поезије и прича пише роман, како је помирила различите романескне равни у њему, а на читаоцима је да открију зашто нам је можда баш сада један „брод среће" преко потребан.

Осим истанчаног језика и упечатљивог стила којима се ова остварења одликују, из разговора са писцима чућете још нешто што их, поред свих различитости, повезује.

Уређује и води Соња Миловановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво