Читај ми!

Наследник Паваротија?

Перуански тенор Хуан Дијего Флорес данас је међу најтраженијим певачима и, сасвим сигурно, има и сопствене квалитете без обзира на то да ли подсећа на Лучана Паваротија или не, као што сматрају неки љубитељи опере.

Данашњу емисију Кон анима, коју уређује и води Горица Пилиповић, испуниће Флоресове интерпретације.

Када се Хуан Дијего Флорес венчавао у катедрали у Лими 2008. године са немачком певачицом Јулијом Трапе, сцене су подсећале на краљевско венчање - велика гомила знатижељника окупила се на тргу, врата катедрале била су отворена да би сви могли да виде шта се догађа, све је директно преношено преко телевизије, а међу званицама су били и перуански председник, на пример, и велики писац Марио Варгас Љоса. Флорес каже да му је кардинал објаснио зашто је то тако: „То није само твоја свадба, то је свадба целе земље." Јер - он је такорећи национални симбол свог родног Перуа. „Понекад на концертима видим и перуанске заставе у публици", каже Флорес. „Никад, на пример, нисам видео да ‒ кад пева неки Италијан ‒ гледаоци држе италијанске заставе. Али, са Перуом је другачије: пошто немамо тако много славних људи, ми онда стварно ценимо оне које имамо. Понекад људи мрзе успешне, али у Перуу ‒ ми их волимо! Тако тзв. обични људи осећају да и сами могу нешто да постигну. А то је сасвим сигурно добар став за становнике земље која настоји да се извуче из сиромаштва."

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво