Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови сазнајемо ко је 67. добитник НИН-ове награде за најбољи роман године. То ће саопштити жири, који ове године ради у саставу: Марија Ненезић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић, Бранко Кукић и Теофил Панчић (председник), а у најужем избору налази се чак седам књига објављених у 2020. години.

Имена добитника 78. „Политикине" награде „Владислав Рибникар" и 42. награде „Политикиног забавника" већ знамо - то су Зоран Насковски за мултимедијалну изложбу „Crisis - Орнет Колмен у Београду", реализовану у Центру за културну деконтаминацију, односно Александра Јовановић за роман „Црна птица".

На Дан „Политике" ове награде ће бити уручене, али без присуства публике.

Представићемо и нови двоброј часописа „Ликовни живот" Друштва ликовних и примењених уметника Земуна. Овај јединствени часопис код нас има за циљ да оснажи и подстакне младе историчаре уметности и кустосе на критичко размишљање, чиме би се надоместио недостатак ликовне критике у штампаним медијима, везан за ликовну сцену у савременом тренутку.

Наша филмска критичарка Весна Перић сврнуће се на неке од филмова који су национални кандидати својих земаља за награду „Оскар" Америчке филмске академије, а који су претходних дана били доступни и нашој публици захваљујући једној интернет-платформи за гледање филмова.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво