Читај ми!

Еколошки магазин

Бели лептир може да постане црн ако му од тога зависи живот

У Београду је одржан Протест за безопасан ваздух, са основним захтевом да се поштује Устав, који чланом 74 гарантује грађанима право на здраву животну средину и на благовремено и потпуно обавештавање о њеном стању. Ваздух је да се дише, а не да људе претвара у број превремених смрти - поручују грађани Шапца, Смедерева, Бора, Лознице, Београда, Ваљева, Новог Сада... из читаве Србије.

Агенција за заштиту животне средине, према ономе како је цене у Европи, и даље је најстручнија институција код нас у области заштите животне средине - каже Миленко Јовановић, до скоро начелник Одељења за квалитет ваздуха у овој установи. Екологија без здравља грађана не постоји и то би морала да буде полазна тачка свима који се на било који начин тиме баве.

У Паризу су се бавили биодиверзитетом на високом политичком нивоу. Вредност биодиверзитета, према речима др Воислава Васића, је могућност избора и начина да се преживи.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво