Читај ми!

Горан Врачар и Никола Кобац

Књижевни записи из Републике Српске

Горан Врачар је српски књижевник из Источног Сарајева. Објавио је пет књига поезије и прозе. Његову песму „Светла Сарајева" објавила је сарајевска група Забрањено пушење, као прву на албуму „Шок и невјерица". Добитник је награда и признања за своје књижевно дело у Србији и Републици Српској. Члан је Удружења књижевника Републике Српске и председник Подружнице Удружења књижевника РС - Источно Сарајево. Почетком наредне године очекује се његов нови роман.

Никола Кобац је дипломирани инжењер грађевинарства, публициста, хроничар и песник из Бања Луке. Родом је из Вргинмоста, одакле је као избеглица, током „Олује" дошао у Републику Српску. Објавио је пет књига, а последња међу њима „Вргинмост претакање судбине" ускоро ће бити објављена у новом допуњеном издању. Хроничар је српског страдања у Другом светском рату и ратовима деведесетих година прошлог века. У припреми му је нови роман и нова збирка песама.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво