Читај ми!

Гости: Тамара Весна и Јелена Татомир

Приче из Чикага и Перта

Тамара Весна је оснивач и главни уредник Српске телевизије у Чикагу, која ове године обележава двадесет година рада и континуираног емитовања програма. Након дипломирања на Економском факултету у Београду, Тамара се преселила у САД и у Холивуду започела глумачку и продуцентску каријеру. Своје искуство из Лос Анђелеса у раду са холивудским звездама, уградила је у оснивање Српске телевизије, 2000. године након свог пресељења у Чикаго. Током двадесет година рада на овој телевизији пратила је активности српске заједнице из целе Америке, као и из Србије а гости су јој били и знаменити амерички уметници и јавне личности. Успешан је брокер и агент за некретнине, са великим бројем значајних сертификата и признања у тој области.

Јелена Татомир је дипломирани инжењер машинства из Перта, Аустралија. Члан је српских хорова „Извор" и „Црвени божури" из Перта. Након дипломирања у Србији, Јелена је од 1997. године живела и радила у Белгији, где је руководила удружењем „Сербика". Била је веома активна у афирмисању српске културе, језика и традиције у земљама Бенелукса, организујући разне уметничке и едукативне програме. Професионални изазови у струци довели су је пре две године, на аустралијски континент где тренутно ради у термо централи која снабдева струјом локални рудник у близини Перта, главног града Западне Аустралије.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво