Читај ми!

Саша Домазет и Александар Драгановић

Наши у свету

Саша Домазет је архитекта из Канзас Ситија, САД. Дипломирао је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Као архитекта радио је у Русији, Босни и Херцеговини, Чикагу, Абу Дабију и Катару, а од прошле године је у Канзас Ситију где ради на пројекту и изградњи градског аеродрома. Његов шестогодишњи боравак у Катару обележио је рад на зградама аеродрома и националног музеја, док се у Абу Дабију, где је живео пет година, бавио радом на пројектовању и изградњи пословних и стамбених солитера. Саша је био и делегат у првом сазиву Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

Александар Драгановић је професор економије и писац из Стокхолма, у Шведској. Објавио је две књиге поезије, а аутор је и драмских текстова и есеја. У његовим радовима доминира тема потраге за архетипом о слободи до које се долази у самоћи. Петнаест година је водио веома слушану емисију „Сентиментално васпитање" на Радио Параћину. Пред пресељење у Шведску, прошле године је написао и режирао позоришни комад „Деда Мраз је шворц", који је изведен на позорници Звездара театра у Београду. Почетком следеће године очекују се његове нове књиге ‒ збирка кратких прича и роман за децу.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво