Читај ми!

Из света информационих технологија

Викимедија Србије обележава ове седмице 15 година од оснивања и почетка рада на прикупљању и ширењу слободног знања, тим поводом са нама Ивана Маџаревић, менаџер пројеката и заједнице и Мирослав Лоци, председник Удружења, Викимедија Србије.

Причаћемо о почецима, Википедији, о идејама за стварање, сакупљање и умножавање слободног садржаја, осврнућемо се на пројекте, програме и изазове који су обележили овај период, на значај и могућности волонтеризма и онлајн рада, као и томе заштоу Викимедија Србије не праве план рада за наредну годину.

За нама је још једна Европска ноћ истраживача, одржана овога пута у виртуелном окружењу, а бројни садржаји из више од 25 градова Србије доступни су и након манифестације на сајту www.nocistrazivaca.rs. Са нама уживо Данијела Вучићевић, сарадник за програмске активности Центра за промоцију науке, са којом разговарамо о предностима дигиталног карактера овогодишње манифестације, бесплатној игрици коју можемо да преузмемо, која на интерактиван начин истражује различите научне изазове уз обилазак локација у Београду, и многим другим занимљивим темама.

Уредник и водитељ емисије: Тамара Вученовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво