Читај ми!

Вода на Месецу

За само неколико дана сазнали смо да је на Месецу присутна знатно већа количина воде него што се до сада веровало.

Узбудљиво откриће фосфина, потенцијалног маркера трагова живота у атмосфери Венере је оповргнуто непосредно након што је изазвало велику пажњу јавности, а свемирска летелица ОСИРИС - Реџ прва је у историји која се успешно спустила на астероид БЕНУ и прикупила узорке који су на путу ка Земљи.

О свим овим узбудљивим открићима разговарамо са Станиславом Милошевићем, асистентом на Катедри за астрономију Математичког факултета у Београду.
У емисији доносимо и информације о локализацији до сада непознатих пљувачних жлезда, откривамо на који начин свиње могу помоћи у трансплантацији плућа, а средњошколце заинтересоване за науку позивамо да се пријаве за програме Истраживачке станице Петница. Наши гости су др Милена Трандафиловић, доценткиња Медицинског факултета у Нишу, Никола Божић, програмски директор Истраживачке станице Петница и проф. Момчило Б. Ђорђевић, редовни професор Медицинског факултета у Београду у пензији.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво