Читај ми!

Еколошки магазин

Еко манипулација - незнање или намера

Компаније препознају зелени талас који запљускује Планету. Потрошачима нуде еколошки одрживије производе, чијом куповином се умирује савест и добија осећај да чинимо добро животној средини. Да ли сви заједно тиме креирамо велику зелену лаж или је направљен први корак у стварној трансформацији? Green washing била је једна од тема овогодишњег Миксер фестивала.

Лична карта компаније Рио Тинто не смета владајућим структурама у Србији - ни бившим ни садашњим. Да су је погледали, видели би бар да увек иде у сиромашне и слабе земље, које не могу да се бране ако затреба. А код других је драматично затребало. У припреми је референдум на коме грађани треба да се изјасне да ли пристају на рудник литијума у близини Лознице. Чућете Мирослава Мијатовића из Подрињског Антикорупцијског Тима.

Неисправни електрични и електронски уређаји се не бацају у поток - то смо ваљда превазишли. Добар ниво је свест о рециклажи, а одличан корак је додавање хуманитарне димензије. Искуство и идеју из Горњег Милановца пренеће вам Оља Трифуновић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво