Читај ми!

Борис Лијешевић и Маријана Цветковић

У Маскама говоре Борис Лијешевић и Маријана Цветковић

У Београдском драмском позоришту ће 24. октобра бити премијерно изведена представа „Читач", заснована на роману Бернхарда Шлинка из 1995.године. Књига, која је анализа односа послератне генерације у Немачкој према нацистичком наслеђу и злочинима, преведена је на бројне светске језике. По њој је настао и истоимени филм у режији британског редитеља Стивена Далдрија.

За представу Београдског драмског позоришта, роман је драматизовао Федор Шили, стални сарадник редитеља Бориса Лијешевића, који је поводом премијере, између осталог, рекао да се представа бави „комплексним питањем колико је тешко заузети став према ратној прошлости, да ли је могуће и разумети и осудити злочинца који нам је близак".

Тринаести по реду „Конденз", фестивал савременог плеса и перформанса, биће одржан у Београду од 23. до 29. октобра. Програм фестивала под називом „Мантре плешу" обухвата шест представа и перформанса и пратећи програм који сачињавају трибина, пројекција филма, промоција књиге, као и разговори и предавања.

Организатор Конденза је Станица Сервис за савремени плес, а са овогодишњим програмом и проблемима који прате ову врсту уметничког израза, упознаће нас Маријана Цветковић, један од оснивача фестивла.

Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво