Дневни магазин културе

Са друге стране јастука

У емисији Културни кругови говоримо о предстојећој премијери мјузикла „Са друге стране јастука", рађеног по музици и према стиховима Момчила Бајагића, у режији Југа Радивојевића. Премијера је заказана за 9. октобар у Позоришту на Теразијама. Најавићемо и Шести позоришни фестивал националних мањина у Будимпешти, о чему нам говори драмски уметник Милан Рус, директор Српског позоришта у Мађарској, које има традицију дугу два века и које организује овај фестивал.

Биће речи о путописној књизи Дарка Даничића „Носталгија за бескрајем" у издању „Агоре", којом нас аутор одводи на Бајкал, у тајанствени Непал и чудесни Алтај. Представићемо и, ређе излаган, млађи препис Душановог законика сачињен у Карловачкој митрополији у другој половини 18. века. Он је у оквиру Дана европске баштине изложен у Народној библиотеци Србије, где је приређена и изложба инспирисана овим делом „Verba volant, scripta manent - Речи лете, списи остају" уметнице Александре Кокотовић.

Осврнућемо се и на управо завршену изложбу „Простор одраза" Данијеле Матовић, која је у Градској галерији, у Културном центру „Град", покушала да реализацијом интерактивне инсталације провоцира реакцију појединаца на своје окружење и тако посетиоце увуче у концептуални садржај свог рада.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво