Еколошки магазин

Ко природу трпа у џепове - осушиће му се рука (Стара народна)

Разнели су вековима старе пећине Абориџинима, затровали реке и изазвали грађански рат на Папуа Новој Гвинеји, уништили Индијанце у Аризони, направили проблеме у Шпанији и Португалу... А онда су са благословом државе дошли код вас по још литијума. Добили сте и летак на коме је великим словима исписана бајка, а на полеђини, ситним словима, предвиђеним да се не читају, али заштите ако затреба - пише да не одговарају ни за шта и не гарантују ништа. Хоће ли Јадар и Рађевина преживети пројекат Србије и компаније Рио Тинто? Чућете Марију Алимпић.

Женско архитектонско друштво сарађиваће са Агенцијом за родну равноправност и оснаживање жена - UN Women Србија, на пројекту „Градове грађанкама - Родно одговорно урбано планирање". Гошћа емисије је Милена Зиндовић.

Зашто је дрвеће важно у градовима? Има оних који то не знају, а у свом незнању су опасни по зеленило. О послу који дрвеће обавља за нас говори климатолог проф. др Владимир Ђурђевић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво