Маја Херман Секулић

Можете чути како своје стихове говори Маја Херман Секулић.

Маја Херман Секулић (Београд,1949) је међународно признати песник, романописац, есејиста. Докторирала је 1985. на Универзитету Принстон (Њу Џерзи, САД). Последњих година живи између Београда и Њујорка. Члан је Удружења књижевника Србије, Српског књижевног друштва, српског и америчког ПЕН-а и Песничког друштва Америке (ПСА). Предавала је на Принстону и Ратгерсу, била гост-предавач на универзитетима Харвард, Колумбија, Ајова. Поред академског рада, уређивала је и часопис Night, у Њујорку. Стални је сарадник многих наших новина и књижевних и других часописа.

Објавила је збирке песама, романе, критике, есеје, приказе, предговоре, капиталне преводе и критичка издања књига светских писаца, великих теоретичара, нобеловаца и млађих аутора, чија су имена и нови појмови значајно обогатили нашу теорију књижевности и културу.
Њена дела су превођена на више светских језика.

Песничке збирке: Камерографија, или њујоршки сн(имц)и, Картографија: Северно-јужни пролаз, Из музеја лутања, Из пусте земље/Out of the Waste Land, Госпа од Винче, Силна Јерина/The Mighty Irina.

Уредник емисије: Вељко Жујовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво