Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

После једномесечног одлагања због епидемије вируса корона, традиционални 44. по реду Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи, једна од најстаријих манифестација ове врсте у Србији, почиње данас пројекцијом филма „Отац" по сценарију Срдана Голубовића, који потписује и режију.

У Културним круговима пратимо и други фестивал ангажованог етнографског филма Византроп у УК Стари град, на коме се до 20. септембра приказују најновија остварења светске и домаће продукције, не старија од четири године.

У ДК Студентски град синоћ је одржан концерт сопрана Браниславе Подрумац „Песмом против короне". Од почетка изолације и током карантина, она је свако вече објављивала снимке својих извођења преко друштвених мрежа, од песама из Дизнијевих цртаних филмова и најлепших арија, преко популарних џез и забавних нумера.

Најављујемо и Новосадски фестивал књиге НОФЕК који се отвара сутра у 11 сати наступом песника Милана Ненадића и младе кантауторке Ане Михаљевић. Током тродневног програма, поред познатих књижевних имена биће прилике да упознамо и младе ауторе из света књижевности, позоришта и музике.

Емисију води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво