Милосав Тешић

У данашњем Римовању слушамо снимак вечери Милосава Тешића које је одржано у оквиру циклуса „Поезија уживо" Радио Београд 2 у Задужбини Илије Милосављевића Коларца.

Милосав Тешић (Љештанско код Бајине Баште, 1947) српски је песник, есејиста, лингвиста и члан Српске академије наука и уметности. Гимназију и Вишу педагошку школу завршио је у Ужицу, а Филолошки факултет и постдипломске студије на истом факултету у Београду. На Институту за српски језик ради као уредник Речника српскохрватског књижевног и народног језика. Прву песничку збирку објавио је 1986. године и она је носила назив: „Купиново". Од тада је објављивао збирке песама: „Кључ од куће" (1991), „Благо Божије" (1993), „Прелест севера" (1995), „Круг рачански, Дунавом" (1998), „Седмица" (1999), „Бубњалица у пчелињаку" (2001), „Млинско коло" (2011) и др.

Добитник је свих најзначајнијих домаћих песничких награда, међу којима су: „Змајева награда", „Бранко Ћопић", „Милош Црњански", „Десанка Максимовић", „Жичка хрисовуља", „Дисова награда".

Ауторка емисије: Јована Милованчевић

 

Римовање

Autor:
Група аутора

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво