Јасеновац, право на незаборав

О смислу и значају изложбе „Јасеновац, право на незаборав"

У спомен парку Шумарице, у Музеју 21. октобар у Крагујевцу у суботу, 5. септембра председавајући Народне Скупштине РС, преживело дете-логораш концентрационог логора Јасеновац Смиља Тишма, ППВ и МСП Ивица Дачић и министар рада и ветерана Зоран Ђорђевић и потомак Николе Тесле Лазар Косановић отворили су највећу изложбу о Јасеновцу у Србији после Другог светског рата под називом „Јасеновац, право на незаборав".

Велики школски час о Јасеновцу одржан је на платоу и у музеју Великог часа у Крагујевцу, на 1.500 м2, са 15 тона опреме. Директор изложбе је проф. др Гидеон Грајф, експерт за Аушвиц и Холокауст из Израела, а након отварања изложбе одржана је промоција његове трилогије коју чине студије "Јасеновац, Аушвиц Балкана", "Усташко коначно решење пре нацистичког" и "Алојзије Степинац модус операнди: покрсти се или умри".

О смислу и значају изложбе „Јасеновац, право на незаборав" за емисију Контрапункт говоре амбасадорка Министарства спољних послова др Љиљана Никшић, потомак Николе Тесле Лазар Косановић и преживело дете-логораш концентрационог логора Јасеновац, Смиља Тишма.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво