Најава културних догађаја

Гошћа Кибицфенстера је др Зоја Бојић, историчарка уметности.

Пратећи комплетну уметничку сцену у Србији и у данашњем Кибицфенстеру уредице Радио Београда 2 препоручују најквалитеније и најатрактивније догађаје за предстојећу седмицу. Међу њима је и изложба "Ликовни простори часописа Уметнички преглед " која ће бити отворена 1. септембра у Галерији Педагошког музеја у 18 часова. Аутори изложбе су др Зоја Бојић, др Иван Марковић и Ана Михаиловић. Часопис Уметнички преглед спада у најважнија културна достигнућа између два светска рата. Штампан је у издању Музеја кнеза Павла, први број је изашао у октобра 1937. године и осим у августу и септембру, излазио је редовно сваког месеца до 1941. године. Главни уредник и редовни сарадник овог часописа био је историчар уметности, ликовни критичар, књижевник Милан Кашанин. Наша данашња гошћа др Зоја Бојић, унука Милана Кашанина кроз најаву ове занимљиве изложбе, подсетиће нас на значај Уметничког Прегледа.

Своје најаве догађаја из области музичке, визуелне, филмске уметности и популарне културе, саопштиће: Горица Пилиповић, Мирјана Боба Стојадиновић, Ана Вучковић Денчић и Сара Арсеновић.

Водитељ емисије: Тања Живковић

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво