О представама Татјане Мандић Ригонат...

У Маскама о представама Татјане Мандић Ригонат „Госпођа министарка” и „Дабогда те мајка родила” и о летњој сцени Београдског драмског позоришта ‒ БДП арени.

Представа „Госпођа министарка" Бранислава Нушића премијерно је изведена у јулу у Хрватском народном казалишту Ивана пл.Зајца у Ријеци, а у адаптацији и режији Татјане Мандић Ригонат. Своју последњу премијеру у Ријеци „Госпођа министарка" је имала пре готово 60 година, а најновија поставка је у част Оливере Баљак, глумице која слави 40 година уметничког рада у том позоришту и која је годинама желела да игра Живку Поповић ‒ Госпођу министарку.

Са Татјаном Мандић Ригонат разговарамо о начину на који је поставила Нушићев комад, његовој свевременој актуелности, али и о представи „Дабогда те мајка родила", која је настала по роману Ведране Рудан, а у њеној драматизацији и режији. Премијера ове представе, која је требало да буде 13. марта у Атељеу 212, али је из познатих разлога одложена, биће у септембру, како најављују у овој позоришној кући.

Нова летња сцена Београдског драмског позоришта ‒ БДП арена, биће отворена 4. септембра. Током целог месеца биће игране представе са редовног репертоара, а чак четири премијере су најављене у октобру. Маске су одшкринуле врата Београдског драмског позоришта, где су у току пробе представе „Југојугославија", чији је аутор немачки редитељ и писац Бон Парк. Затекли смо раднике који сређују позориште и припремају сцене за извођење, а разговарали смо и са извршним продуцентом Срђаном Обреновићем и глумицом Јеленом Чворовић Пауновић, која игра у представи „Југојугославија".

Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво