O аутобиографији Агате Кристи

Недавно је објављена књига „Агата Кристи Аутобиографија"

Када је умрла, Агата Кристи, у свету је била позната као краљица криминалистичког жанра, али њен приватни живот за све је био мистерија. Ова списатељица је неколико година у тајности писала аутобиографију, а када је после њене смрти она објављена, милиони њених обожавалаца су се сложили - то је била њена најбоља прича.

Књиге Агате Кристи продате су у милионима примерака у Енглеској, али и у милионским тиражима у преводу на стотинак језика. Њена дела су феномен времена, читају се широм света, Многи њени романи су екранизовани кроз филмове и серије. Драма „Мишоловка" премијерно изведена 1952. године, и до данас се налази на репертоару „Амбасадор" театра у Лондону. У дугој списатељској каријери објавила је 91 књигу, неке и под псеудонимом. Детектив, Херкул Поаро који се код Агате Кристи појавио у 33 романа и више прича, један је од најпознатијих икада створених књижевних јунака.

Агата Кристи је 1971. године добила највеће национално признање, орден Британског краљевства.

У емисији Читач гости су преводилац књиге „Агата Кристи Аутобиографија", Ненад Дропулић и књижевни и филмски критичар Ђорђе Бајић.

Чућемо и које нам књиге препоручује за читање књижевни критичар, Зоран Јанковић.

Емисију Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво