Анита Ђорђевић и Споменка Алечковић

Наши у свету

Анита Ђорђевић ради 25 година у туризму и обишла је 122 земље света, укључујући експедиције на Антартик, Гренланд и Северни пол. Власник је велике туристичке агенције у Канади и са највећим ентузијазмом и дугогодишњим искуством организује групна путовања по Северној Америци, Карибима и Азији. Веома успешно се бави и певањем и тренутно снима први солистички албум са музичарима из целог света. Иза себе има албум етно џез музике и велики број студијских пројеката са разним музичким групама. Живи и ради у Торонту, у Канади.

Споменка Алечковић је српска сликарка из Офенбаха, у Немачкој. Дипломирала је на Ликовној академији у Сарајеву. Председница је уметничког удружења у оквиру којег руководи и уметничком галеријом у Франкфурту. Велики успех постигла је у Њујорку, када је на отвореном простору ногама сликала велики формат силуете града Њујорка. Њене слике се налазе у бројним музејима и приватним колекцијама широм света, а прошле године је у јулу отворила свој легат у селу Оглађеновац у ваљевском крају, у згради основне школе коју је похађала као дете.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво