Макс Кочетов

Макс Кочетов у Позитивној треми

Рођен је у Кијеву 9. јануара 1979. Прво музичко искуство имао је са шест година, када је у музичкој школи почео да учи хармонику и кларинет, а са девет година је почео да учи и свира саксофон у дечјим месним и џез оркестрима. Високо музичко образовање стекао је у Кијеву. Током живота у Украјини наступао је у свету познатим музичарима и џез оркестру. Од 2006. године живи и ради у Београду (Србија).

Године 2010. постао је водећи алт-саксофониста у Биг Бенду РТС. Истовремено је формирао и „Макс Кочетов квартет", а са супругом Ксенијом и „Кочетов квинтет". Годину дана касније, са тим саставима је снимио два албума: "13:30" и "It's Time For Jazz".
Наступао је на бројним домаћим и међународним фестивалима, а уз Биг Бенд је сарађивао са реномираним музичарима из света џеза, међу којима су Душко Гојковић, Стјепко Гут, Џон Фадис, Иља Реинхоуд, Тони Лакатош, Хајнц фон Херман и многи други. Такође је на разне начине сарађивао и на бројним звучним издањима:
филмска звучна кулиса филма "Завет" Емира Кустурице
Алекандар Саратски "2 + 2"
Dusko Goykovich & Soul Connection Big Band-"Balkan Project"
Dusko Goykovich & Big Band RTS-"Latin Haze"
Serbian Jazz,BRE!-"Serendipity"
Оркестрација за гудаче и деоница саксофона за музику у филму Емира Кустурице "На млечном путу".

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво