„Горопадне лале против земљане архитектуре"

Документарни програм

Удружење „Клуб финих заната" из Мошорина већ десет година бави се обновом кућа од земље и обуком и едукацијом на пољу земљане архитектуре. Прошле године Удружење КФЗ било је домаћин прве Balkan Earth  конференције, као и трећег путујућег Regio Earth фестивала, који су окупили преко 50 универзитетских професора, архитеката и уметника и више од 100 учесника из 32 земље света. Ове године, на иницијативу деце из локалног забавишта, чланови Удружења КФЗ су осмислили ЛАЛА фестивал, који, осим радионица за децу и одрасле, има и велики број догађаја отворених за општу јавност.

Након ситуације са вирусом Ковид 19 коју смо сви преживели претходних месеци, организатори су сматрали да фестивал треба да буде одржан и да донесе радост и осећај заједништва свима који у њему учествују, поштујући све прописане мере заштите и дистанце.

Нажалост, почетком јуна месеца, Facebook корисник који се представља као „Задужбине Мошорин цивилни сектор" (или са промењеним именима: „НВО цивилни сектор", „Ђорђе Шорошевић НВО") објављује веома увредљиве неистине и алузије на рачун ЛАЛА фестивала, потпуно изврћући све што је написано, измишљајући долазак „Жена у црном", које немају никакве везе са Фестивалом, стварајући раздор и нетрпељивост у заједници, а нарушавајући како Удружења КФЗ, тако и углед задужбине иза чијег имена се крије.

У репортажи „Горопадне лале против земљане архитектуре" чућете више о овим немилим догађајима, као и о садржају Фестивала и људима који су га покренули, у радионичарској атмосфери са лица места.

Аутор емисије: Марија Крстић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво