Еколошки магазин

Није лош фенг шуи, али је боље по закону

Влада Републике Србије потписала је уговор са кинеском компанијом Линг Лонг Тире о изградњи фабрике гума у Зрењанину. Месец, дан, сат и минут потписивања бирани су по фенг шуију, да буде срећно и берићетно. Влада је ово прогласила пројектом од националног значаја, али није објаснила зашто. Треба веровати да јесте, јер не би ваљда тек тако кинеском партнеру поклонила сто хектара земљишта! Шта све у овој причи није у складу са законом - говоре Мирко Поповић и Јован Рајић из Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину ( РЕРИ).

Један од оних који познаје и бере лековите траве. Прво им се извини, па их онда суши. О тајном језику биљака, њиховој непролазној лековитој моћи, као и о Бунтовним градским ботаничарима говори гост емисије Момчило Антонијевић.

Најстарија јединка прстенована у Србији био је орао крсташ, прстенован као младунац, а нађен угинуо у Мађарској после двадесет и шест година. У Галерији Природњачког музеја отворена је изложба "Зов даљине - сеобе у царству животиња", ауторке др Далиборке Станковић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво