Еколошки магазин

Оно што дрво издахне - човек удахне

Просечан грађанин, заинтересован за заштиту животне средине, добија информације из различитих извора и будући да углавном нема стручно знање, ослања се на здрав разум, сопствени сензибилитет, а посебно на оне којима бира да верује. Обично је принуђен да се са околином препире и брани од етикете да је наивчина која верује у шарене лаже. У тим околностима није нимало пријатно кад управо од еколошких активиста, чак ауторитета у неким областима, стигне прича да су одрживи и обновљиви извори енергије лаж и превара, а да је зелена енергија само илузија. О документарном филму "Planet of the Humans", продуцента Мајкла Мура, говоре Немања Милојевић, оснивач сајта Клима 101 и Ђорђе Самарџија, стручњак за емисије са ефектом стаклене баште.

Пошто је и она у једном тренутку била на листи животиња осумњичених да су људима пренели коронавирус, са змије је кривица скоро па скинута. Настала од гуштера, и она је савременица диносауруса. У Србији живи десет врста змија, од којих су три отровнице. Чућете др Александра Урошевића и део предавања под називом "Где змија крије ноге".

Многи светски градови у повећању површина под зеленилом виде спас од прегревања и начин да се загађење ваздуха смањи. У Београду, под изговором одржавања, крошње се секу "до балчака". О томе говори др Воислав Васић.

Највише је оних који би најбоље помогли тиме да не одмажу, али има и оних који су у помоћ уложили велики труд и успели: направљен је помак у обнављању популације орлова крсташа у Србији.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво