Виртуелни "кућни" концерти (concerts@home) у доба изолације

Ових дана низ музичара широм света љубитељима класичне музике и својим пратиоцима на друштвеним мрежема поклања виртуелне "кућне" концерте.

Препоруке за неке од њих стижу у данашњој емисији коју ће (између осталог) испунити музика Гершвина, Шосона, Голихова, Рахмањинова у интепретацији Данијела Хоупа, квинтета "Арцис", Алисе Вајлерштајн ...

За све љубитеље класике у најширем смислу, музички сат мозаичног типа, са пођеднаким тежиштем на композиторима и извођачима, нуди стилски и жанровски најразноврснији садржај. Квалитетни снимци, нова и архивска издања домаћих и страних уметника, актуелности и теме које привлаче пажњу музичке јавности, употпуњени су кратким коментарима који подсећају на важне датуме у историји музике, осветљавају историјски и социјални контекст периода у коме је изабрана музика настала, као и околности које су композитора подстакле на стварање. Занимљивости из живота уметника, изјаве и анегдоте, неизоставни су сегмент овог програма у чијем креирању имају удела и слушаоци и пратиоци емисије на друштвеним мрежама.

Уредница и водитељка: Маја Чоловић Васић

Пратите нас на фејсбуку - група КЛАСИКА ПЛУС - Радио Београд 2 и пишите нам на адресу: класикаплус@ртс.рс

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво