Нова дискографска издања

Данас препоручујемо нова дискографска издања угледних издавачких кућа.

Слушамо изабране снимке великих интернационалних звезда - Ћећилије Бартоли и Рикарада Шаија, откривамо младе звезде - виолончелисткињу Ками Тома и пијансту Ерика Луа и специфичан спој класике и кантри музике које доноси пројекат "Гоат Родео сессион".

За све љубитеље класике у најширем смислу, музички сат мозаичног типа, са пођеднаким тежиштем на композиторима и извођачима, нуди стилски и жанровски најразноврснији садржај. Квалитетни снимци, нова и архивска издања домаћих и страних уметника, актуелности и теме које привлаче пажњу музичке јавности, употпуњени су кратким коментарима који подсећају на важне датуме у историји музике, осветљавају историјски и социјални контекст периода у коме је изабрана музика настала, као и околности које су композитора подстакле на стварање. Занимљивости из живота уметника, изјаве и анегдоте, неизоставни су сегмент овог програма у чијем креирању имају удела и слушаоци и пратиоци емисије на друштвеним мрежама.

Уредница и водитељка: Маја Чоловић Васић

Пратите нас на фејсбуку - група КЛАСИКА ПЛУС - Радио Београд 2 и пишите нам на адресу: класикаплус@ртс.рс

Класика плус Класика плус

Autor:
Маја Чоловић Васић

Емисија класичне музике у недељном јутарњем термину (08.00 - 08.55) нуди стилски и жанровски најразноврснији садржај. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво