Гост је Горан Стојчетовић

Горан Стојчетовић "Пет година Арт брут студија ВМА у Београду", Улична галерија

Изложбом цртежа и принтова у "Уличној галерији" Арт брут студио Војномедицинске академије у Београду, чији је покретач уметник Горан Стојчетовић, обележава пет година постојања. Аутори представљених радова су пацијенти Дневне болнице и чланови Клуба лечених психоза Клинике за психијатрију ВМА.

Споразумом о стручној сарадњи ВМА и "Удружења Арт Брут Сербиа", потписаним у фебруару 2015. године започет је пројекат "Арт брут студио ВМА", чиме се два пута недељно у просторији намењеној за групну психотерапију одржавају цртачке радионице када пацијенти Дневне болнице и чланови Клуба лечених психоза ВМА постају ствараоци вођени принципом "дубинског цртежа" који је осмислио и води уметник Горан Стојчетовић. Психолошку анализу и интеграцију са осталим терапијским методама обавља психолог Дневне болнице ВМА Татјана Стојановић, специјалиста медицинске психологије.

Када се стекне увид у значење онога што је на радионицама испливало из несвесног и осмисле даљи кораци у процесу превазилажења унутрашњих застоја, постиже се терапијски напредак. То је, иначе, први арт брут студио - уметнички студио намењен раду са људима ван система уметности на Балкану.

Целу свечаност увеличао је и својим првим наступом хор "Клуба ларингектомираних ВМА",особа које због операције грла говоре кроз специјална помагала, предвођени "диригентом" Радмилом Чворовић.

Гост Знакова је Горан Стојчетовић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво