Каква је прогноза за излечење карцинома дојке у трећој декади новог миленијума

Гост др Ивана Божовић Спaсoјевић

Гост данашње Хипократије је госпођа др Ивана Божовић Спaсојевић, специјалиста интерне медицине и субспецијалиста клиничке онкологије која као начелница руководи Дневном болницом за хемиотерапију Института за онкологију и радиологију Србије. Докторка Божовић Спасојевић је виши научни сарадник Медицинског факултета у Београду.

Госпођа Божовић Спасојевић завршила је програм субспецијализације за карцином дојке у организацији Европске школе онкологије на Улм Универзитету у Немачкој. Боравила је у Белгији у периоду од 2009. до 2012. године на Институту Јулес Бордет у Бриселу (Белгија) код своје менторке, професорке Martin Piccart и докторке Fatime Cardoso радећи као медицински саветник за академску организацију под називом BIG-Breast International Group,  која окупља академске групе при великим европским Институтима чији је циљ одржавање независних академских истраживања.

По повратку у Србију настоји да формира Српску академску групу за карцином дојке која ће окупљати лекаре различитог профила који учествују у дијагностици, лечењу и праћењу пацијената са карциномом дојке. Учествује у академској студији која испитује безбедност трудноће код пацијенткиња након лечења раног карцинома дојке. У 2018. години докторка је завршила једногодишњи програм Европског удружења медикалних онколога, под називом Future leaders in oncology и активно учествује у радним групама европског струковног удружења, попут радне групе за публиковање приручника, као и радне групе за лечење адолесцената. Госпођа Божовић Спасојевић је члан радне групе за онкологију при Министарству здравља чији је најважнији задатак развијање националног програма за рак. Наша уважена гошћа говориће нам, о досадашњим достигнућима у лечењу малигних болести, а нарочито дојке, као и о даљим изгледима за дефинитивно решење тог проблема.

Eмисију припрема и води Момчило Б. Ђорђевић.  

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво