Уче нас да дисање има алтернативу

Еколошки магазин

У Ваљеву је падала такозвана индустријска киша, једног од оних сто седамдесет загађених дана у години. Београдска кошава је одбила послушност и послала ваздух на националне фреквенције. Било га је и за причање, обећавање, поткусуривање, објашњавање, прозивање и ниподаштавање. Најмање га је остало за дисање. Са насловних страна у пролеће ће га покупити цврчак, осим ако мрави не остану љути и одлучни у тражењу да се проблем реши. Гост емисије је Стеван Вујасиновић из Мреже за климатску акцију.

Еколошки центар Станиште из Вршца последњих десет година истражује колико новца свака општина приходује од накнада за заштиту животне средине и где тај новац одлази - углавном у беспућа ненаменска. Десет година њихов рад није добио заслужену медијску пажњу, а онда је пала магла и бљеснуо је значај података.

Прогрес баш и не иде равномерно. Ускоро можемо да имамо колоније на Марсу и вештачку интелигенцију са слободном вољом и емоцијама, али ће опет бити оних који сматрају да је жени место у кухињи, а не - на пример - на челу неке организације. О солидарности и предрасудама говоре Алма Миџић, Наташа Миливојевић, Ива Марковић и Миња Николић.

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије организује такмичење у коме је много важније учествовати него победити. Треба да направите хранилице за птице и бележите колико јединки и врста вас посећује. На учествовање вас позива Наташа Јанчић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво