Дигиталне иконе

Из света информационих технологија

Манифестација art+neuroscience, која представља место сусрета уметности и науке, траје још неколико дана у Галерији науке и технике САНУ, Француском институту и другим просторима у граду. Тим поводом данас су са нама у емисији Дигиталне иконе Петар Лаушевић из Центра за промоцију науке и Милан Личина, уметник и предавач на Универзитету Метрополитан, коаутор интерактивне светлосне инсталације „Памти ме по..." , која је инспирисана процесом деменције. Са њима разговарамо о програму манифестације и о томе како уметници виде савремена научна истраживања и открића, укључујући вештачку интелигенцију.

Како смо прошле седмице најавили - данас настављамо причу о деци, младима и технологијама. Овога пута наши саговорници су Катарина Јонев, пројекат Cyber Atis и Вељко Драгутиновић, ученик четвртог разреда Медицинске школе „Београд", учесници занимљивог панела „Које опасности вребају из виртуелног простора", који је недавно одржан у Привредној комори Србије а на коме смо могли да чујемо шта млади мисле о овим темама, знају ли како се безбедно користи интернет и да ли се заиста само забављају када су онлајн.

Уредница и водитељка: Тамара Вученовић  

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво