Чекајући ветар

Еколошки магазин

Има клипова на интернету у којима се мишеви и птице праве мртви све док предатор не оде, а овај и тако није гладан него је само хтео да покаже силу. Није ово препорука Београду, уосталом - ускоро и неће морати да се прави. А толико је живота у њему, оног на који недовољно обраћамо пажњу. Гошћа емисије је Миља Вуковић из Удружења Дивљи Београд.

Делегацију Покрета Одбранимо реке Старе планине примио је председник Вучић и обећао да ће препоручити Влади забрану изградње мини хидроелектрана у заштићеним подручјима. То је тек пола од траженог, па активисти настављају борбу.

Ако се комшији мрдају уши, а његову бабу стегне реума - биће кише. Ако се бавите пољопривредом, не можете да чекате да се уши и реума поклопе са потребама усева. Наводњавање би било од веће користи. Али, немамо довољно - чега? Не, да не верујете, нису у питању паре. Стручњаци кажу: недостају нам вода и техничка документација.

Светска недеља зелене градње обележена је и код нас, у организацији Савета зелене градње Србије. Министар заштите животне средине Горан Триван најавио је Закон о климатским променама, који ће помоћи да грађевинарство више не буде један од највећих загађивача. Посебним прописима биће обезбеђено и оно што се већ дуго тражи - коришћење рециклираних материјала.

Аутор и водитељ: Александра Вукићевић 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво