Пренос свечаног уручења Награде за лепоту говора „Радмила Видак"

На таласима Радио Београда 2 можете пратити директан пренос Свечаног уручења Награде за лепоту говора „Радмила Видак", коју заједнички додељују Радио Београд 2 и Културно-уметнички програм Телевизије Београд.

Жири за доделу ове награде једногласно је одлучио да 2019. године награда буде додељена Весни Радосављевић, спикерки и водитељки Радио-телевизије Србије.

Весна Радосављевић је каријеру започела као новинар-репортер у Забавном програму Телевизије Београд, а наставила је као спикер-водитељ у Информативном програму. Од самог почетка њен говорни израз карактеришу пријатан глас, правилна дикција и артикулација, поузданост, одмереност и уверљивост - сви они елементи који су неопходни за неговање доброг говорног српског језика. Глас Весне Радосављевић оплеменио је, такође, бројне документарне, научне и образовне емисије на програмима Радио-телевизије Србије, а посебно радио-драме за децу на Радио Београду.

Посебно признање „Радмила Видак" за дугогодишњи допринос неговању лепоте говорног израза биће уручено Данки Нововић, која је током своје телевизијске каријере као спикер, водитељ и уредник дала велики допринос развоју и неговању квалитетног језичког израза у програмима Радио-телевизије Србије.

На свечаности у Каменој сали Радио Београда говориће главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма Телевизије Београд Небојша Брадић и чланица жирија, лекторка Олга Бабић. Награду ће уручити генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић, а по уручењу, добитници ће бити гости у студију Радио Београда 2.

Радио-телевизија Србије је ову награду установила 2014. године, а признање носи име Радмиле Видак, првог лектора Радио-телевизије Београд и велике језичке просветитељке, која се деловањем у програмској свакодневици телевизије и радија и у Језичком савету РТС-а, истрајно борила за коректност акценатског интерпретирања и стилску лепоту изговорене речи.

Водитељ програма у Каменој сали је Ана Ћирица, а са Весном Радосављевић и Данком Нововић, разговараће Снежана Ристић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво