Чекајући ветар

Еколошки магазин

Неко о срећи филозофира, а неко је живи. Други је не призивају, плашећи се да је тиме не отерају и пре него што је дошла - јер има ли ичег тако крхког као што је она? А она je ту, чак и у Србији, у мноштву малих ствари. Из Данске је кренуо концепт hygge (хиг), као метод за побољшавање квалитета живота, а фокус је на уживању у једноставним стварима и предаху од стреса и страхова. Данци имају и Институт за срећу, а сада чекају да УНЕСKО уврсти hygge на листу нематеријалне баштине. Гошћа емисије, Наташа Вукмировић, бави се истраживањем добрих пракси благостања у свету, едукацијом о срећи и популаризацијом животне филозофије која подразумева срећу овде и сада.

Представници кампање "Спасимо плаво срце Европе", која се бори за очување последњих река на којима још нису изграђене бране, предали су Европској банци за обнову и развој петицију са потписима 120 000 људи широм света, којом се тражи да међународне развојне банке обуставе финансијску подршку таквим пројектима на Балкану. У недавној студији мреже Bankwatch оцењено је да реке југосточне Европе уништава талас хидроенергетских пројеката. О улози банака у причи о малим хидроелектранама, говори Игор Вејновић.

У зајечарском Радул-беговом конаку траје 13. Међународна изложба фотографија "Еколошка истина 2018". Овогодишња тема је Земља пати. На конкурс је стигло 5000 фотографија скоро четири стотине аутора из шездесетак земаља. Чућете једног од њих, фотографа Рашу Милојевића, који је и дугогодишњи организатор изложбе у Зајечару.

 

Шта значи школовати дрво и због чега су важне школоване саднице - испричаће вам Љубомир Попара из Покрета горана Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво