Знакови

Теорија уметности као теорија вредности - теорија вриједности као теорија умјетности", Орион арт, Београд; уредници: Наташа Лах и Мишко Шуваковић

Од 2009. у Ријеци се једном годишње одржава научни скуп "Теоријски дијалози" у организацији тамошње Катедре за теорију умјетности Одсјека за повијест умјетности Филозофског факултета. Последње две године тема скупа је "Умјетност и вриједност", када су учесници кроз предавања и панел дискусије покушали да дају одговоре на следећа питања: На који начин вреднујемо уметничка дела? Што се током историје променило у одређивању вредности уметничког дела? Ко одређује вредност уметности? Какву функцију има вредност у савременој уметности? Какав утицај на вредновање имају култура, политика, наука или пак сама историја уметности?

Представљени и приложени радови за ове скупове сабрани су у зборник "Теорија уметости као теорија вредности - теорија вриједности као теорија умјетности", који се на српском и хрватском појавио у издању београдског Орион арта. Зборник су припремили и уредили др Наташа Лах, доценткиња Филозофског факултета у Ријеци и др Мишко Шуваковић, декан Факултета за медије и комуникације у Београду. У три поглавља - Континентална филозофија и теорија уметности, Аналитичка естетика, Критичка историја и теорија уметности - објављено је 12 текстова наших, хрватских и словеначких еминентних теоретичара уметности.

Гост Знакова биће др Мишко Шуваковић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Насловна страна: Филозофски факултет, Ријека 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво