Чекајући ветар

Еколошки магазин

Србију следеће године, на трновитом путу ка уласку у ЕУ, чека отварање Поглавља 27, везаног за заштиту животне средине. Ако нисмо знали у каквом нам је јадном стању и животна средина и њена заштита - Европљанима није требало много да то схвате и да нам дају најгору оцену. Шта је оцењивано; да ли је оцена објективна; можемо ли довољно брзо да је поправимо; колико у Европи кошта бити најгори у овој области?

Гошћа емисије је Анђелка Михајлов, чланица Националне комисије за Унеско, председница Поткомитета програма за заштиту биосфере и климатске промене, копредседница организације "Амбасадори животне средине" и некадашња министарка за заштиту природних богатстава и животну средину Србије.

У Лазаревцу се дрога више не продаје у школским двориштима, испред вртића, у паркићима - наочиглед грађана. Чланови Удружења "Свети Сава" више од годину дана воде активну борбу против нарко дилера. О њиховом идентитету обавештавају јавност, а од скоро помажу родитељима да сазнају да ли им се дете дрогира, а ако се дрогира - пружају подршку у првих месец дана одвикавања.

Дилери, незадовољни што им је посао отежан, пишу лажне кривичне пријаве против чланова Удружења, а и физички их нападају. Клима у полицији и тужилаштву је таква да су ови људи, који своју безбедност свесно стављају на коцку да би се број младих људи који постају наркомани смањио, све чешће у ситуацији да ангажују свог адвоката у предметима који, нетипично брзо за Србију, стижу до суда.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво