Време спорта и разоноде

Фудбалски шампионат Србије приближава се крају, па ће већи део данашњег продичног магазина бити посвећен утакмицама 28. кола. На почетку емисије укључујемо се у пренос из Чачка, где се састају Борац и Црвена Звезда, a од 17 часова комбиновано пратимо и остале утакмице које су на програму.

Данас се навршава 50 година од првог преноса у каријери Марка Марковића. Управо тада, (касније легенда спортског новинарства), преносио је меч са Маракане између Црвене звезде и Ријеке. У емисији ћемо чути део успомена и сећања нашег уваженог колеге, поводом пола века рада. Из фудбала, такође, чућемо и причу о ФК Земуну, женском клубу ЛАСК из Лазаревца, као и о интензивним радовима на стадиону у Новом Пазару.

За нашу емисију говоре и ватерполиста Живко Гоцић, аутомобилиста Микица Веснић, а биће речи о такмичењу у бич-волеју.

Саво Милошевић појављује се као продуцент филмског првенца Никите Миливојевића за иностранство.

Најављујемо и сутрашње такмичење у полумаратону у Сомбору, гостовање Роберта Просинечког у Јежевици крај Чачка, родном месту његове мајке. Неће изостати ни информације из тениса, одбојке и других атрактивних спортова.

У музичком делу емисије премијерно представљамо песму коју је тенор Горан Диме снимио уз подршку групе Зана.

Што се тиче изложби - ту су изјаве оних који су у протеклих седам дана показали своја дела публици: говоре Јован Ивановић, Зоран Чалија, Миле Давидовић.

Представићемо и изложбу старих градских хаљина, постављену у Пироту.

Пратимо и манифестацију Муцијеви дани, с акцентом на премијеру представе "Трст", о којој говоре писац Милош Радовић и редитељ Алиса Стојановић.

Неће изостати ни уобичајени предлог за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредни и водитељ емисије: Жељко Стефановић.

Радио Београд 1, 15.30 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво