Новости дана

У Србији је у стечају више од 2.500 предузећа. Блокирано је око 70 хиљада рачуна фирми, а износ блокаде са каматама износи невероватних 540 милијарди динара. Процењује се да је у блокираним фирмама запослено више од 100.000 радника. Истражујемо, како предузећа извући из тешке економске ситуације. Да ли је најављена мера Владе Србије о репрограму кредита за предузећа довољна?

Штаб за ванредне ситуације Јагодине одлучио је да се, на месту пожара код тог града, настави са насипањем камена, песка и земље као и да у сталном дежурству остане 12 ватрогасних возила. Пожар у Индустријској зони Јагодинe избио је јуче поподне на депонији бившег предузећа за прикупљање секундарних сировина "Поморавка". Пожар је локализован, али би његово гашење могло трајати неколико дана. Нема опасности за здравље људи.

Тим студената београдског универзитета "Strawberry energy", који је конструисао први јавни соларни пуњач за мобилне телефоне, освојио је прво место на такмичењу Европске комисије у Бриселу у категорији смањења јавне потрошње. Успех студената још је већи јер је постигнут у конкуренцији 309 пројеката, а поред тога овај тим је најмлађи и једини тим који није из ЕУ. Соларни пуњач налази се на Tргу Луксембург испред зграде Европског Парламента као пример добре праксе и ту ће бити све до 15. априла. Више о овом успеху говори члан деветочланог тима Милош Милисављевић.

Најавићемо и Дане Београда који ће бити одржани од 16. до 19. априла. Ови датуми нису случајно изабрани. Наиме, 16. априла 878. године Београд се први пут појавио у неком писаном документу, а 19. априла 1867. предати су кључеви Београда кнезу Михаилу Обреновићу. Током манифестације биће додељене награде и признања за прошлу годину.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић.

Уредник вести: Душан Груден.

Радио Београд 1, 15.00 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво