Читај ми!

Иван Гудељ, фудбалер

Гост 536. емисије је фудбалер Иван Гудељ. После само годину дана од доласка у клуб постао је један од водећих играча најславније генрације Хајдука. Са сплитским тимом освојио је титулу државног првака и два Купа Југославије. Био је један од најбољих југословенских фудбалера с краја 70-их и прве половине 80-их. Већ у 21. био је капитен државног тима. Иако је репрезентација Југославије елиминисана после првог круга Светског првенства у Шпанији 1982. француски Л'екип уврстио га је у идеални тим Мундијала. Могао је да бира у ком од водећих светских тимова ће да игра, али му је Хепатитис Б у 26-ој прекинуо каријеру.

У емисији ће између осталог говорити: о моралним начелима на којима је одрастао. У каквим условима је играо фудбал као дечак? Кроз шта је све пролазио, не само на фудбалском терену, првих месеци по преласку у сплитски Хајдук? О тренеру Миљану Миљанићу, некадашњој југословенској лиги и славном Дијегу Марадони против ког је играо на Светском омладинском првенству 1979. Зашто југословенска селекција није прошла ни први круг на Светском првенству у Шпанији 1982. иако је била веома квалитетна? О утакмицама које су и данас у сећању љубитеља фудбала, а чији је био актер: против Бугарске и Радановићевог гола у последњим тренуцима и дуелу Хајдука и Црвене звезде када је јављено да је преминуо председник Југославије Тито. Како је сазнао да је оболео? У чему је налазио снагу да се три године бори с тешком болешћу и како се околина односила према њему? О путу оздрављења. Чему га је тешка болест научила и да ли се променио као човек?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво