Читај ми!

Сећање на Миху

Утакмица Црвена звезда- Војводина, која се игра данас од 16 часова има троструки значај: прва је утакмица наставка шампионата Србије у Београду, игра се дерби кола и, чини се- најважније- играчи и навијачи оба клуба, београдског и новосадског, на посебан начин опростиће се од легендарног, прерано преминулог тобџије, дивног младића који је исписивао златне спортске стране на стадионима `Карађорђе` и `Маракана`. Владе Радичевић јављаће нам се током емисије и дочарати атмосферу са овог сусрета који ће, уверени смо, упркос хладном времену, бити сачуван у срцима и сећањима. Београд је данас, још једном, своје најлепше мисли посветио `Синиши громовнику`, како су га од миља звали због снажног шута, о чему сведочи и један графит који се данас појавио на зидовима главног града, на Чукаричкој падини.

Рагби клуб Рад, као правни и фактички наследник РК Победник, зна само за успехе на терену и ван њега. У сезони за нама клуб са Бањице, у разним старосним категоријама, освојио је чак пет титула шампиона и четири звања освајача Купа Србије. Поред успешних резултата на терену, РК Рад максимално води рачуна и о млађим нараштајима, дечацима који долазе, о чему сведочи и титула коју су освојили играчи до 12 година. У гостима нам је један од истакнутих рагбиста и доајена овог клуба, Урош Бабић.

Награда "Ђура Ђуканов", коју додељује Народна библиотека "Јован Поповић", свечано је уручена Оливери Митић из Смедерева за збирку прича "Самодисциплина". Добитница награде, која носи име једног од најзначајнијих представника банатске прозе двадесетог века, завршила је новинарство на Факултету за медије и комуникације, као и холандски језик, књижевност и културу на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Осим писања новинарских текстова, као и књижевних и позоришних критика, бави се и писањем прозе. Овог поподнева млада, талентована Смедеревка биће гошћа у нашем студију. 

Поред догађаја из света спорта, традиционално у нашој емисији пратимо и дешавања из света културе, јавног и уметничког живота. Водимо слушаоце у позориште, захваљујући лепој сарадњи са Опером и театром `Мадленијанум`, који има посебна изненађења за своје посетиоце у сусрет Светом Трифуну. Најавићемо, кроз прилоге, и низ дешавања из света који нас окружује. Очекују нас концерти класичне музике у Студентском културном центру и Културном центру Београда, подсећамо и на конкурс за учешће на `Бунт Рок фестивалу`, сазнаћемо и ко је лауреат престижне награде `Душко Радовић`. У Малој галерији УЛУПУДС-а у току је изложба уметничких фотографија Јелене Вемић, под називом `Иза угла`.

Витез кулинарства Милијан Стојанић увек има нови предлог јеловника за недељни ручак, па и данас. Кад смо већ код доброг залогаја, скрећемо пажњу на `Сремску кобасицијаду`, која се догађа наредне суботе у Шиду. Причамо и о Удружењу за очување културе и традиције Влаха `Гергина`. `ДАХ Театар` освојио је још једну међународну награду. Ту су и изложбе у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, Графичком колективу, Ранчићевој кући у Гроцкој. У Шабачком позоришту премијерно извођење представе `Будите на стендбају` је 7. фебруара, о томе нам прича редитељка Слађана Килибарда. Представа Народног позоришта Републике Српске `Госпођица`, по роману Иве Андрића и драматизацији Вање Ејдус, гостује вечерас на Великој сцени Народног позоришта у Београду, о представи говори редитељка Ђурђа Тешић.

У музичком делу емисије, слушаћемо старе и нове хитове, углавном ноте за вечност. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Бранислав Јерковић и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво