Читај ми!

Седница Скупштине Србије о Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић на посебној седници Скупшине Србије поднеће Извештај о преговорима са Приштином од 1. септембра до 15. јануара. Магазин на Првом преносиће говор председника Вучића, а чућете и изводе из расправе са данашње седнице.

Програм Владе Србије ЗА ЗАШТИТУ ВАЗДУХА поставио је амбициозан циљ да се емисије загађујућих ПМ честица преполове до 2030. године. На дневни ред коначно стиже и проблем који годинама нико није желео да загризе, а односи се на редуковање броја дизел аутомобила. Програм предвиђа да ће свако ко има старо дизел возило ускоро од државе моћи да добије субвенцију од око 2.000 евра за куповину аутомобила са ЕУРО 6 мотором. Тим поводом саговорник нам је директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић.

Предан и упоран рада на откривању токсичних и канцерогених елемената у узорцима из животне средине и хране и процени ризика по људско здравље донео је хемичарки др Тијани Милићевић из Института за физику, стипендију „За жене у науци" коју додељу Л'Ореал и УНЕСКО. Овај међународни програм, који се у нашој земљи реализује већ 12 година, препознаје потенцијал жена у свету науке и настоји да промовише њихову улогу у друштву. Ово је тек једно од низа признања које је добила млада научница, а у разговору са њом сазнаћемо колико је важно оно што она ради, колико је ова стипендија подстрек, а колико обавеза....

Савремени живот наметнуо нам је интензивну динамику активности, а околности попут пандемије или економске кризе на велику пробу стављају наше ментално здравље. То је с разлогом једна од актуелнијих тема у последње време. Ретко се, међутим запитамо колико нашем менталном благостању доприносе или га нарушавају услови рада. Део одговора садржан је у истраживању о менталном благостању јавних службеника,а наша саговорница  је професорка Високе школе социјалног рада, Тања Миливојевић.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво