Читај ми!

Селфи - шта заправо сликамо када (толико) сликамо себе

"Као што се сматрало да догађај о којем нису известили медији као да се није ни догодио, тако се и данас истиче критеријум постојања не само догађаја и појава већ и појединаца, њихово присуство на друштвеним мрежама. Изложени страху од непостојања, они се плаше и од своје безначајности. У том смислу настоје да покажу свој значај пуком формом селфија". Овако, између осталог, феномен селфија тј. самосликања или самофотографисања као један од доминантних и већ дуго актуелних трендова свакодневице људи широм света одређује антрополог Бојан Јовановић, гост "Магазина на Првом". Има ли селфи цивилизацијске претходнике, на коју унутрашњу потребу он даје одговор, зашто претеривање у самосликању додатно доприноси отуђењу и од правог себе и од реалног окружења те зашто се већ увелико говори о селфи култури, селфи времену, животној емиграцији у виртуелну реалност и увелико видљивим антрополошким последицама развоја друштвених мрежа и апликација за мобилне уређаје комуникације - додатна су питања на које одговоре очекујемо у разговору Бојаном Јовановићем.

У којим и каквим намирницама има акриламида, зашто је то хемијско једињење доказано штетно за здравље људи и како се системски, законском регулативом, али и индивидуално борити за смањење његовог присуства у различитим производима - тема је о којој ћемо причати са др Даницом Зарић, директорком ИХИС Нутриционизма.

А др Дајана Бјелајац са Природно-математичког факултета у Новом Саду, председник и оснивач НВО "Царпе Ноцтем" биће наша саговорница о све мањој видљивости звезда на небу. Била би то можда и романтична прича да њена позадина није еколошка - повећање глобалног светлосног загађења. 

У "Магазину на Првом" и о:

- пројекцијама сиромаштва за најугроженије категорије становништва у Србији - породице са децом и старије особе - као делу заједничког програма УН „Јачање социјалне заштите у Србији кроз увођење елемената за реаговање на кризу/кризне ситуације" и

- новом серијалу Школског програма РТС-а, „Српске народне бајке".

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво