Читај ми!

Строже казне – мање саобраћајних незгода

Нацрт новог Закона о безбедности саобраћаја доноси неколико новитета, предвиђа строже казне, привремено одузимање возила, а најављена је и промена у обележавању пружних прелаза. О новитетима са директором Агенције за безбедност саобраћаја, Бранком Стаматовићем разговара Игор Обрачевић. Овом темом бавимо се и у питању јутра.

Претерана употреба мобилних телефона постаје озбиљна опасност за децу, јер све више њих показује склоност ка геџетима који им замењују игру са другарима. Друштвене мреже и екрани компјутера, таблета и телефона многим тинејџерима, представљају једини "прозор у свет". Данашње генерације не одвајају се од мобилних телефона готово никада. Годинама се полемише о томе да ли потпуно забранити употребу телефона у школама. Да ли је то решење за наставничке и ђачке проблеме проверавала је Николина Миљковић.

На Агрономском факултету у Чачку отворена је лабораторија за сензорску оцену квалитета хране, о чему је причу припремила Слађана Милетић.

Најављено је да ће новооткривена комета названа "S/2022 E3 (ZTF)" данас бити највидљивија на путу поред земљине кугле. Што значи да ће комета бити најближа Земљи. Последњи пут ова комета је прошла поред наше планете пре око 50 000 година током периода палеолита када су неандерталци још шетали Земљом. На ову тему овог јутра мој саговорник је Бранко Звездар Симоновић, популаризатор астрономије, који је припредио приручник како уживати у посматрању ове комете.

Позориште младих из Новог Сада у 19 часова и 30 минута на великој сцени Мадленијанума у Београду игра комедију под занимљивим насловом Док те ја храним и облачим. Наша саговорница је редитељка представе Оља Ђорђевић.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво