Читај ми!

Пирот у два залогаја - пеглане кобасице и пица са јагњетином

У овој емисији доносимо не једну, него две приче, о два гастрономска специјалитета пиротског краја. Први је традиционалан и већ многима добро познат – чувена пеглана кобасица, а други је нов и необичан за нашу земљи, макар по својој основи – старопланинска пица са јагњетином.

Представићемо вам Далибора Тошића, јединог сертификованог произвођача пеглане кобасице од многих у Пироту, чија „Боемска потковица" носи и жиг „Чуваркућа - најбоље из Србије". Осим што је наставио породичну традицију, Далибор ће ускоро отворити и Музеј пеглане кобасице. 

После Далибора, упознаћете и Соњу Стојановић, пица мајстора, односно мајсторицу, светски познату и вишеструко награђивану, која је, заједно са супругом, била довољно храбра да комбинујући локалне производе на добро познатој округлој подлози од теста, испише нека потпуно нова поглавља у историји сигурно једног од глобално најпопуларнијих јела и поноса Италије - пице.

Обе приче забележиле - а и пробале - Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић.

 

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво