Читај ми!

Дан планина

Уједињене нације су 2002. годину прогласиле Међународном годином планина, и 11. децембар, Међународним даном планина. Од тада, сваке године за овај дан, Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО), која је задужена за обележавање дана планина, предлаже тему којом се светска јавност упознаје и позива на указивање и подизање свести о значају планинских подручја широм света, њиховим вредностима, проблемима и утицајима које планине имају на природна и друштвена обележја ових подручја и људи који у њима живе. Ове године, тема је: „Жене померају планине“.

У Србији која од 1901. има Српско планинско друштво, жене чине 53% чланства, мада још нису у већој мери заступљене на управљачким позицијама. Када ће бити, и шта би још све требало да знамо о нашим планинама, чућете у разговору са Исом Планићем, председником Планинарског савеза Србије.

Повешћемо вас и на Сенћанске дане пољопривреде, празнични базар у Вршац, и у Жабаљ, где ће данас бити одржана изложба - нових вина Потисја.

Наши дописници доносе приче о новој котларници на биомасу у Горњем Милановцу, туризму и фолклору у селима Кусадак и Адоријан и управницима зграда у Шапцу.

Са вама је Ружица Зоркић-Радичевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво